Προ – παραγωγή Video: Η απόλυτη λίστα κανόνων (για επιχειρήσεις)! – Part 1
26/06/2019

10 λόγοι να κάνετε εταιρικό video


ΕΤΑΙΡΙΚΟ ΒΙΝΤΕΟ
Το βίντεο είναι ένα εξαιρετικά ισχυρό μέσο επικοινωνίας. Σύμφωνα με τη Forrester Research ενώ μια φωτογραφία αξίζει όσο 1.000 λέξεις, ένα εταιρικό βίντεο ενός λεπτού αξίζει όσο 1,8 εκατομμύρια λέξεις! Η αποτελεσματική εκμετάλλευση της δύναμης του βίντεο για την επιχείρησή σας αποτελεί αναπόσπαστη ενέργεια της στρατηγικής μάρκετινγκ που θα ακολουθήσετε.
Υπάρχουν 10 σημαντικοί λόγοι για τους οποίους δεν έχετε την πολυτέλεια να αγνοήσετε το βίντεο σήμερα:


Το βίντεο είναι ο κατεξοχήν τρόπος επικοινωνίας στο διαδίκτυο. Προσφέρει τη δυνατότητα στο κάθε μήνυμα να φτάνει ακριβώς στο στοιχευμένο κοινό όπου απευθύνεται. Συγκεκριμένα το 90% των χρηστών του διαδικτύου στην Ελλάδα παρακολουθούν online βίντεο.Το εταιρικό βίντεο βελτιώνει το SEO (Search Engine Optimization) του website σας, καθώς καθιστά 53 φορές πιο πιθανό να εμφανιστεί αυτό στην πρώτη σελίδα της Google.Τετραπλασιάζεται η επισκεψιμότητα του website σας με τη χρήση βίντεο στα υπόλοιπα κανάλια σας.


Με τη χρήση βίντεο στα κανάλια επικοινωνίας σας (social media, blogs κλπ) αυξάνετε τις πωλήσεις σας έως και 30%.


Τα βίντεο στα παγκόσμια αποτελέσματα αναζήτησης έχουν 41% υψηλότερο Click Through Rate (CTR) από τα απλά κείμενα. (ReelSEO)

Το βίντεο σε μια ιστοσελίδα αυξάνει την πιθανότητα να μετατρέψετε τους επισκέπτες σε πελάτες.

-Οι επισκέπτες που βλέπουν βίντεο ενός προϊόντος είναι 90% πιο πιθανό να το αγοράσουν

-Το βίντεο σε ένα email αυξάνει κατά 200%-300% το CTR

-Το βίντεο σε ένα landing page αυξάνει κατά 80% τις μετατροπέςΤα βίντεο δίνουν ένα απίστευτο πλεονέκτημα στις καμπάνιες μάρκετινγκ στα Social Media. Σύφμωνα με την τελευταία στατιστική έρευνα για το 2019 από την Tubular Insights, το 64% των καταναλωτών- και πιθανών πελατών σας- πραγματοποιούν αγορές αφού παρακολουθήσουν ένα σχετικό βίντεο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.Τα βίντεο μοιράζονται εύκολα σε διαδίκτυο και Social media. Αυτά άλλωστε εισήγαγαν και περιγράφουν τον όρο Viral.! Επιπλέον εξηγούν το μήνυμά σας, όπως εσείς επιθυμείτε, και είναι διασκεδαστικά.

Μόνο το βίντεο μπορεί να διεισδύσει τόσο αποτελεσματικά στην καρδιά και στο μυαλό του δυνητικού πελάτη και να επιτύχει αυτήν τη σύνδεση. Το βίντεο επεμβαίνει στην ψυχολογική διαδικασία που οδηγεί τον αποδέκτη του στο να επιλέξει ένα προϊόν αντί για ένα άλλο και να μείνει πιστός σε αυτό.


 

Τέλος γιατί ένα καλό βίντεο αντιστοιχεί με πολλές σελίδες που περιγράφουν τις αξίες της εταιρίας σας, τα προϊόντα και τη διαδικασία παραγωγής τους, ενώ διαδίδεται πολύ πιο εύκολα και είναι κατανοητό!


Share this: