ΕΤΑΙΡΙΚΗ
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΕΥΘΥΝΗ

ΤΗΣ HONEYBEEΕταιρική Κοινωνική Ευθύνη για τη Honeybee σημαίνει παροχή ίσων ευκαιριών, προβολή του πολιτισμού, συμβολή στην προστασία του περιβάλλοντος και διασφάλιση της ανθρώπινης αξιοπρέπειας για ένα καλύτερο βιοτικό επίπεδο.

Η Honeybee συμβάλλει στην αντιμετώπιση των περιβαλλοντικών και κοινωνικών ζητημάτων, ακολουθώντας μία αποδοτική πολιτική Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης.

Πρώτο βήμα για να διασφαλίσουμε την τήρηση των υποσχέσεών μας ήταν η συμμετοχή μας στο Σύμφωνο Global Compact των Ηνωμένων Εθνών. Με βάση τη συγκεκριμένη διακήρυξη οι συμβαλλόμενες επιχειρήσεις οφείλουν να τηρούν τις Δέκα Αρχές του Συμφώνου που προάγουν ένα σύστημα αξιών για τη διαφύλαξη των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, της εργασίας, την προστασία του περιβάλλοντος και την καταπολέμηση της διαφθοράς.

Με τη συμμετοχή μας όχι μόνο συμβάλλουμε στην προαγωγή ενός υγιούς διαλόγου με το κοινωνικό σύνολο, αλλά ταυτόχρονα θέτουμε γερά θεμέλια για τη μακροπρόθεσμη βιωσιμότητα και ανάπτυξη της επιχείρησής μας.


Honeybee Ltd | UN Global Compact

Παγκόσμια Ημέρα των Ζώων


Χωρίς κανένα οικονομικό αντίτιμο, η Honeybee στηρίζει κάθε προσπάθεια που σχετίζεται με τη φιλοζωία, τον αθλητισμό, τον πολιτισμό, την παιδεία, τον άνθρωπο και τις ανάγκες του. Αφουγκράζεται τις εξελίξεις, παρακολουθεί όλους τους τομείς του κοινωνικού συνόλου, αναγνωρίζοντας την ευθύνη που της αναλογεί. Έτσι φροντίζει να αστηριοποιείται με σεβασμό κι ευαισθησία σε θέματα που αφορούν τον άνθρωπο, το περιβάλλον, τα ζώα και τα διάφορα κοινωνικά προβλήματα.

Χαρακτηριστικά παραδείγματα αποτελούν το ντοκιμαντέρ “Η ζωή μετά...”, στο οποίο πρωταγωνιστούν με τις συγκλονιστικές μαρτυρίες τους γυναίκες που έχουν υποστεί μαστεκτομή για θεραπευτικούς ή προληπτικούς λόγους απέναντι στον καρκίνο του μαστού, η ταινία μικρού μήκους “Αφιέρωμα στον ανθρωπολόγο Άρη Πουλιανό” που συνέδεσε τ' όνομά του με την έρευνα του Ανθρώπου στην Ελλάδα και το ντοκιμαντέρ “Δεινά βίου ζώων”, με θέμα τα αδέσποτα ζώα που βρέθηκαν στο δρόμο λόγω της ανθρώπινης αδιαφορίας και υπαιτιότητας.


Με σκοπό την προώθηση της παιδείας και του αθλητισμού, η Honeybee στηρίζει εδώ και πολλά χρόνια το Διεθνή Μαραθώνιο ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ με την παραγωγή του τηλεοπτικού σποτ, καθώς και την οπτικοακουστική κάλυψη του θεσμού, δημιουργώντας κάθε φορά και ένα απολογιστικό βίντεο της διοργάνωσης.
Τέλος η πιο πρόσφατη προσφορά της εταιρίας μας για το έτος 2019 υπήρξε η χορηγία της προς την Έδρα Ποντιακών Σπουδών ΑΠΘ για την κάλυψη και προβολή του συνεδρίου "Η Γενοκτονία των χριστιανικών πληθυσμών της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας και οι συνέπειές της (1908-1923)".